Jeg har været hjemme de sidste par dage - sygdom er noget møg!
Men appetitten fik mig igår lokket til at bage pølsehorn.
Jeg elsker, elsker, elsker, elsker, elsker pølse horn! Men der er bare så meget lyst brød i de små sa.....! Så jeg spiffede opskriften lidt, og voila, der kom disse super lækre sund(ere) gulerods pølsehorn ud af det.
Til cirka 20 pølsehorn skal du bruge: (Jeg kan godt lide at bage lidt ekstra så der også er lidt til fryseren)
Ingredienser:
- ½ liter lunkent mælk (jeg brugte soya mælk - men almindelig mælk er også fint)
- 1 pakke gær
- 1 tsk. salt
- 4 revne gulerødder
- 500-600 g. mel 50/50 fordeling mellem "almindelig fint" mel og fuldkornsmel
- 2 håndfulde havregryn
- 20 pølser (jeg brugte små kyllingpølser)
Sådan gør du:
Lun mælken og opløs gæren og salten heri.
Tilsæt nu meltyperne, havregrynen og de revne gulerødder.
Ælt det hele sammen til en blød dej - tilsæt mere mel hvis dejen er for blød og "klistret".
Lad dejen hæve i mindst 30 minutter - helst indtil den er hævet til cirka dobbelt størrelse.
Del dejen i 2 cirka lige store klumper. Rul klumpen ud til en rund cirkel (ligesom når du laver pizza.) Del cirklen i trekanter ligesom når du skærer din pizza - jeg brugte min pizzaskærer.
Læg en pølse på hver trekant og rul dejen sammen omkring pølsen.
Lad pølsehornene efterhæve 30 minutter.
Pensel pølsehornene med æg eller mælk, drys evt. sesam over.
Du kan eventuelt spiffe dine pølsehorn ved at putte lidt ketchup på trekanterne inden du ruller pølsehornene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar