25. januar 2016

Chiagrød - MUMS!






Stort set alle slanke-, trænings-, og mad eksperter prædiker om hvor godt det er at starte dagen med en god grød. Jeg har forsøgt - gang på gang. Forskellige slags grød. Men hvis jeg skal være ærlig så synes jeg faktisk at grød, sådan generelt, er ulækkert. Jeg er simpelthen bare ikke "grød typen". 

Men så fandt jeg denne super lækre Chiagrød, og jeg er FAN! 


Chiafrø er fantastiske og derfor bliver de også nævnt gang på gang i diverse sundhedsartikler. De indeholder nemlig alt det rigtige - de består af 20% omega-3 fedtsyrer, som gavner hjernen og resten af kroppen. De er proppet med protein, fibre, kalcium og antioxidanter.
En af grundene til at de er så super gode når det kommer til diverse diæter er fordi de udvider sig op til 12 gange deres oprindelige størrelse når de kommer i kontakt med vand eller anden væske. Det hjælper os til at føle os mætte i længere tid.
Der findes alverden detox-kure. Problemet med disse kure er at der ikke er noget til at hjælpe giftstofferne ud af kroppen. Denne egenskab har netop Chiafrøene, de suger giftstofferne til sig og sikrer at de passerer igennem systemet. 






Ingredienser - 1 portion (jeg deler den så jeg har til to morgener)

  • 2 dl Kokosmælk, eller 1 dl soya mælk (Jeg bruger Coconut Milk Light fra Santa Maria)
  • 2 spsk chiafrø
  • ½ tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)


TIP: Jeg bruger enten Coconut Milk Light fra Santa Maria, eller den ekstra cremede Extra Creamy Coconut Milk, også fra Santa Maria. Du behøver ikke bruge Santa Marias kokosmælk, den skal dog bare kunne "rystes" når du står i supermarkedet. Mange kokosmælk på dåse kan ikke "rystes" eller "skvulper" ikke når du ryster den - så bliver din grød ikke god. 



Sådan gør du:
Alle ingredienserne blandes i en skål og sættes i køleskabet natten over. Grøden vil føles meget "våd" men chiafrøene suger rigtig meget væske, så bare rolig. Tilsæt evt. lidt ekstra kokosmælk eller soya mælk hvis du synes grøden er for "tør".  



Jeg spiser min Chiagrød toppet med frisk frugt - da jeg jo eeeelsker frisk frugt! Men for at give grøden lidt struktur kan du også toppe den med lidt hjemmelavet müsli.

Jeg har oftest min grød "med på farten" da jeg spiser den efter min morgentræning. Jeg kommer grøden på et glas, frugt ovenpå og så afsted! Det er perfekt! Og som bonus - grøden bliver ikke trist efter en times tid, eller to, i tasken.
Jeg er FAN, og chiagrøden er nu blevet en meget vigtig del af min dags rutine, det er den bedste start på min dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar