Lige meget hvor sundt et liv, og en hverdag, jeg har, vil der altid være plads til at spise pizza engang i mellem. Det SKAL der simpelthen være plads til når man er sådan en madglad gris, som jeg er!
Noget af det vigtigste ved en pizza, er jo sjovt nok pizza bunden. Det er dog desværre ikke altid jeg synes at tiden er til at smække en dej sammen til aftenens pizza. Derfor har jeg ofte valgt den hurtige løsning med en færdiglavet bund, den der de fleste af os kender, den der som allerede er rullet på papir som man bare lige skal rulle ud og så smide noget fyld på - og voila(!) så er der pizza! Det er dog ikke den bedste og sundeste løsning.
Jeg begav mig derfor ud i et forsøg på at lave en hjemmelavet udgave af den smarte "pizzabund på rulle". Så sidste gang jeg lavede hjemmebagt pizza, lavede jeg en ekstra portion som jeg rullede ud på et stykke bagepapir som jeg bagefter rullede sammen og pakkede ind i madfilm og smed i fryseren.
I morges tog jeg så pizzabunden op, og lagde den i køleskabet, så den stille og roligt kunne tø op i løbet af dagen.
Det eneste jeg skulle da jeg kom hjem, var at rulle pizzabunden ud, "smide" det valgte fyld på, ind i ovnen - og voila, en perfekt fredag aften på sofaen!
Det fede ved denne løsning er at det ikke tager så forfærdeligt lang tid. Det er en nem løsning til de travle dage hvor man skal være lidt ekstra "god" ved sig selv - man ved dog stadig hvad det er man fylder sin krop med, og ikke en af de hurtige tarvelige løsninger der findes til dage som disse.
Det eneste jeg skulle da jeg kom hjem, var at rulle pizzabunden ud, "smide" det valgte fyld på, ind i ovnen - og voila, en perfekt fredag aften på sofaen!
Det fede ved denne løsning er at det ikke tager så forfærdeligt lang tid. Det er en nem løsning til de travle dage hvor man skal være lidt ekstra "god" ved sig selv - man ved dog stadig hvad det er man fylder sin krop med, og ikke en af de hurtige tarvelige løsninger der findes til dage som disse.
.. Og det gode ved hjemmelavet pizza er jo at man selv kan styre hvor "sund" pizzaen skal være - alt efter hvilket fyld der kommer på.
Idag fik den lidt ekstra gas på fredags-sofa-hygge, så jeg benyttede mig derfor af min dejlige mors pizza-opskrift. (Den bedste, hjemmelavede, jeg kender!!)
Ingredienser: (til to pizzabunde/bradepander)
- 3 dl. vand
- 25 g. gær
- 2 spsk. olivenolie
- 150 g. hvedemel
- 250 g. fuldkornshvedemel
- salt
(Du kan selv justere på melet, eller helt skifte det ud hvis du ikke er fan.)
Sådan gør du:
Rør gær og salt ud i vandet. Tilsæt derefter olie, og til sidst melet. Ælt til dejen er blød og lækker. Lad dejen hæve tildækket i en halv til en hel times tid. Nu skal du bare rulle dejen ud, og spif så din pizza lige som du ønsker!
Hvis du er en travl én, og bunden skal i fryseren:
Rul bunden ud på et stykke bagepapir, så den har den tykkelse du ønsker. (Dejen må ikke være for blød og "klisteret", for så sætter dejen sig fast på bagsiden af bagepapiret når du skal rulle den ud igen.)
Rul så bagepapiret, med pizzabunden på, sammen, og pak rullen ind i en frysepose eller noget madfilm.
Når du skal bruge pizzabunden, skal du helst tage dejen op om morgenen, sådan at den kan nå at tø ordentligt op - så opnår du det bedste resultat.
Rul så bagepapiret, med pizzabunden på, sammen, og pak rullen ind i en frysepose eller noget madfilm.
Når du skal bruge pizzabunden, skal du helst tage dejen op om morgenen, sådan at den kan nå at tø ordentligt op - så opnår du det bedste resultat.
God fornøjelse - og god fredag!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar